Topp 5 tips för att skapa en remix

Att remixa en annan artists spår kan vara en svår process. Även om det kan likna att skapa en remix som att producera ett original, finns det fortfarande tydliga skillnader som kan få en till att gissa sitt arbete. Nedan har jag listat fem tips som hjälper dig att arbeta igenom dessa skillnader och hjälpa dig att skapa bästa möjliga remix.

Välj rätt låt att remixa

Detta är det första och viktigaste steget i hela omblandningsprocessen. Låten som du väljer att remixa kommer sannolikt att avgöra hur effektivt du kan skapa en övertygande produktion. För att remixa en låt efter bästa förmåga måste du njuta av att lyssna på originalspåret. Om du inte gillar originalspåret kommer du att få svårt att få inspiration för att producera ett av dina bästa spår. Alla låtar som du planerar att remixa bör inspirera dig till viss del, annars kommer remixen att verka som ett jobb!

Skapa en lista med idéer

Att ha någon form av attackplan innan du ens börjar din remix hjälper dig att göra din låt framgångsrik. När du först bestämmer dig för att du ska remixa en viss låt öppnar du ett anteckningsblock på din dator och trycker på uppspelningsknappen. Lyssna aktivt på spåret och skriv ner alla idéer du har om vad du kan ändra eller införliva i din remix. Oavsett hur små eller stora dessa förändringar är, skriv ner dessa idéer och arbeta igenom listan när du producerar.

Välj dina stjälkar klokt

Till skillnad från originalspår har du redan en uppsättning ljud som du kan arbeta med kallade stammar. Beroende på stammarna som finns tillgängliga för din remix kommer du med största sannolikhet att ha minst tre olika stammar som innehåller hela ljudspåret. Vanliga stammar inkluderar trummor, acapella, synthar, effekter och bas. Många producenter känner att de måste använda alla stjälkar som de får i någon form eller form för att skapa sin remix. Även om det verkligen är rimligt att använda alla stammar som är tillgängliga för dig för remixen, är det bäst att bara använda stammarna som du tror kommer att passa i den produktionsstil som du planerar att skapa. Detta säkerställer att du skapar ett spår som använder bästa möjliga ljud som låter bra för dina öron. Att tvinga in ljud i ditt spår som du inte tror passar kommer bara att resultera i en sub-par remix.

Börja med ackordprogressionen

Det är sången och ackordprogressionen som ger ditt spår känslor och rörelse. Det harmoniska förhållandet och samspelet som dessa två element har mellan varandra kommer antingen att göra eller bryta ditt spår. De flesta remixer kommer att innehålla en acapella som du kommer att använda. Ett av de bästa sätten att starta ett spår är att skapa ackordprogressionen för låten baserad på acapella. För att skapa en ackordprogression baserad på sången, ladda bara upp ett grundläggande piano och slinga huvuddelen av vokalen. Spela sedan antingen eller dra in midi -toner för att skapa en ackordprogression som levererar känslor och energi som du vill att din remix ska ha.

Oroa dig inte för att låta som den ursprungliga mixen

När producenter arbetar med en remix känner de sig bundna till den ursprungliga mixen. De tror att någon form av hyllning måste betalas till originallåten och att de måste bevara vissa delar av det här spåret. Det som gör musikproduktionen till en så spännande och berikande konstform är konstnärens varierande tolkningar. Remixen du skapar är din tolkning av originalet. Om du känner att nedbrytningen i originalet sömlöst passar in i remixen som du skapar, behåll uppdelningen på samma sätt eller liknande. Känn inte att du behöver behålla något liknande originalet i din remix. Skapa en remix som talar till dig konstnärligt oavsett hur lika eller annorlunda det låter från originalmixen.

Skapa din egen melodi

När du skapar en remix vill du se till att du lägger din egen konstnärliga vision i produktionen. Detta är vad som kommer att signalera till lyssnarna att remixen skapades av dig. Ett sätt att lägga till din unika stil till remixen är att skapa din egen melodi för låten. Melodin i alla spår bär huvudtemat och är fokuspunkten. Att ändra elementets mönster hjälper inte bara lyssnarna att skilja din remix från originalet, men hjälper till att tillföra låten en ny känsla av känsla och mening.

Även om remixar fortfarande produceras mycket lik den för ett originalspår, finns det fortfarande tydliga skillnader som kan orsaka problem för producenterna. De fem tipsen som anges ovan hjälper till att lösa dessa vanliga remix -problem som uppstår och vänder fokus tillbaka till att du skapar en låt som lyssnarna på ditt spår och du kommer att njuta av.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *