När du ska ge bort din musik

Ämnet att ge bort musik gratis är en känslig för musiker, och med rätta. Musik är inte något som verkar ur ingenstans för människor att njuta av. Det tar pengar och tid och uppoffring att skapa. Tyvärr är världens relation till musik en komplicerad som ofta lämnar hårt arbetande musiker höga och torra. Det verkar som att människor är mer beroende av musik än någonsin tidigare, men är mindre och mindre villiga att betala för det.

Sanningen är att det finns tillfällen då du absolut borde ge bort din musik gratis. Oavsett om du älskar eller hatar tanken på att ge bort din musik, är det något som kan ge dig stora fördelar i dagens komplexa musikbranschklimat.

Det är meningsfullt att ge bort gratis musik

Du borde bara ge bort din musik när du har en god anledning till det. I ett försök att trumma upp fler affärer ger alla från restauranger till internetleverantörer gratis eller rabatterade delar av sina erbjudanden för att få in nya kunder. Om du precis har börjat göra musik och vill dela den med världen är det bra att göra några av dina arbeten tillgängliga gratis. Som ett nytt kafé i stan som drar in nya grannskapskunder med en gratis kopp kaffe, kan ge bort gratis nedladdning av din musik hjälpa till att presentera din musik för potentiella fans.

Erfarna och etablerade artister har möjlighet att marknadsföra stora evenemang som albumsläpp och turnéer med gratis musik. Istället för att ge bort allt gratis kan enskilda nedladdningar ges som belöningar för fans som förköper album, registrerar sig på e-postlistor eller deltar i liveshower. Det är också vettigt att överväga att ge bort exklusiv eller sällsynt musik till de mest hängivna segmenten i din fanbase. Att skriva musik exklusivt för fans som stöder dig genom en prenumerationsbaserad modell är till exempel ett sätt att belöna dina mest hardcore lyssnare och få finansiering för ditt arbete samtidigt.

När du ska ladda för din musik

Att ge bort fysiska kopior av din musik, oavsett om det är till fans eller till radiostationer, tryckta medier eller bloggar, blir riktigt dyrt riktigt snabbt. CD -skivor och vinylskivor kan ges bort till fans, men du borde förmodligen bara göra det om du har en bra anledning att, som under en stor radiotävling. Men oavsett om du erbjuder din musik fysiskt eller rent via digitala plattformar, bör du överväga att inte ge bort hela album eller EP -skivor gratis.

Folk har för vana att säga att all musik i princip är gratis för alla idag, men det är inte helt rätt. Genom streaming och andra plattformar kan artister tjäna pengar för sitt arbete, men det är inte lätt. Även om det finns undantag minskar de vanliga chanserna att tjäna pengar ytterligare genom att ge bort färdiga versioner av ett konstnärs verk. Istället för att erbjuda allt ditt arbete gratis till fans, överväg att vara strategisk om vad du ger bort. Om ditt specifika mål är att hitta nya fans, tjäna pengar eller marknadsföra en turné, fundera på hur du kan göra det genom att ge bort musik gratis. Och kom ihåg att din musik har värde oavsett om du tjänar pengar på den eller inte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *