3 Ways To Sell More Merch

Ett oetablerat bands förmåga att sälja merch betyder ofta skillnaden om en show eller en hel turné blir lönsam eller inte. Men precis som många andra icke-musikaliska aspekter av att göra och utföra musik på allvar, är merch något som ofta försummas, även av de musiker som kan dra nytta av att sälja det mest.

Idag pratar vi om tre sätt att hjälpa musiker att sälja mer varor, men låt oss först tala om varför det är viktigt att erbjuda bandrelaterade saker till dina fans. Den största och mest uppenbara anledningen är att merch -försäljning ger extra intäkter för ditt projekt. Detta kan översätta till mer pengar som tjänas på turer eller ytterligare finansiering från försäljning som görs via din webbplats. Förutom extra pengar är merchandising också en chans att ge fans möjligheter att uppleva ditt projekt på icke-musikaliska sätt. Merch stärker din identitet och fyller fanens behov av kläder, konstverk och andra saker samtidigt.

1. Tänk om på varan du erbjuder

Skjortor, klistermärken, nålar – det här är alla fantastiska varor, men du ska inte stanna där. Teoretiskt kan du sälja nästan vad som helst så länge det är lagligt. När band tar sig tid att skapa och erbjuder intressanta saker för att sälja sina fans, tjänar de mer pengar och ses som mer kreativa. Det är viktigt att komma ihåg att det du säljer inte nödvändigtvis behöver vara fysiskt. Speciellt användbart när du samlar in pengar för ett album, du kan sälja privata föreställningar, exklusiva eller skräddarsydda låtar eller till och med musiklektioner om du vill. Oavsett om de saker du säljer är fysiska eller inte, är det viktigt att det du erbjuder dina fans är kreativt.

2. Gör dina saker synliga och enkla att köpa

Sätt dig i skorna för en av dina fans. Vad är det som gör det enkelt eller svårt att köpa ett annat bands merch? Enkla saker som att visa upp föreställningar som är redo att ta kortbetalningar och erbjuda fans ett enkelt sätt att köpa merch online slutar öka en artists merchförsäljning i stort. Högt på listan över prioriterade varor bör också vara att skapa ett engagerande fysiskt handelsutrymme för att sälja dina saker på utställningar.

3. Anlita en bildkonstnär

Bortsett från de få galet begåvade musiker-visuella artisterna där ute, är de flesta musiker inte utrustade med de färdigheter som behövs för att skapa intressanta bilder för merch. Om du har råd är det en värdefull investering att anlita en begåvad lokal artist för att visuellt presentera din musik genom merch. Visst, icke-visuella konstnärsmusiker kan skapa sina egna idéer för skjortor, klistermärken och affischer, men skillnaden från det och att arbeta med en beprövad konstnär är lite som att äta vid en måltid på en fin restaurang och gaffla igenom en halvkokt fryst middag. Om du vill tjäna pengar genom merch måste du erbjuda intressanta, väl genomförda saker.

Många musiker stönar vid tanken på att behöva oroa sig för merch, och av goda skäl. Vi vill alla bara fokusera på musik och inget annat. Tyvärr tvingar de hårda verkligheterna att arbeta i dagens brutala musikklimat musiker att leta efter ekonomiskt stöd inom områden som inte är direkt relaterade till inspelning och uppträdande.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *